Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Limitator de debit

ACO Q-brake Vortex este un dispozitiv care limitează debitul de evacuare la o valoare impusă. Este confecționat integral din inox. Principiul de funcționare este bazat pe orientarea fluxului de apă spre o curgere circulară, care împinge volumul de apă spre pereții conductei, lăsând centrul conductei liber, fără debit. Rezultă astfel o limitare a debitului la o valoare impusă, fără a fi nevoie să se micșoreze diametrul conductei de evacuare.

Acest produs este recomandat în aplicațiile: platforme industriale, parcări, străzi, zone pietonale.

  • Limitează debitul la valoarea dorită.
  • Descarcă debite mici în conducte cu diametru mare.
  • Soluții adaptate fiecărei aplicații.
  • Fără piese în mișcare.
  • Fără alimentare electrică.
  • Dispozitiv de siguranță pentru descărcare de urgență.
ACO Qbrake Vortex - prezentare sistempdf
Fiecare unitate este calculată în funcție de condițiile din proiect, rezultând o soluție unică pentru fiecare aplicație în parte. Pentru a obține o cotație de preț sunt necesare următoarele informații:
- înălțimea coloanei de apă în sistemul de canalizare (diferența dintre cota conductei de ieșire din separatorul de hidrocarburi și cota conductei de evacuare).
- diametrul dorit pentru conducta de evacuare.
- debitul de evacuare maxim dorit .
ACO Q-brake Vortex - mod de funcționareYouTube ACO Ro

ACO Q-brake Vortex se produce doar la comandă.

Fiecare element trebuie calculat, dimensionat și produs în funcție de următorii parametri:
- Debitul maxim impus de operatorul rețelei de canalizare.
- Înălțimea coloanei de apă în avalul căminului în care se montează limitatorul de debit. Acestă cotă este calculată de obicei prin diferența dintre adâncimea la care este instalată conducta de evacuare și adâncimea la cere este instalată conducta de ieșire din separatorul de lichide ușoare.
- Diametrul dorit al conductei de evcuare. Acest diametru se alege mai mare decât diametrul aferent debitului maxim impus. De exemplu, pentru descărcarea cu 6l/s poate fi ales un diametru al conductei de evacuare DN150 sau DN200. Se asigură astfel o mentenanță ușoară a conductei respective, se limitează riscul de colmatare și se asigură un diametru suficient de mare pentru o evacuare de urgență a apei acumulate în amonte.

Pentru dimensionare trebuie precizat tipul de cămin în care urmează a fi instalat limitatorul de debit. Pentru căminele rotunde trebuie precizat diametrul căminului pentru a fi luat în considerare la realizarea curbată a suprafeței de contact cu peretele căminului.

ACO poate livra la cerere limitatorul de debit ACO Q-brake Vortex instalat într-un cămin din plastic armat cu fibre de sticlă.