Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Rethinking Someș
Cluj-Napoca, 2023

Modernizarea malurilor Someșului reprezintă unul dintre cele mai ample proiecte de revitalizare urbană derulate de Primăria din Cluj-Napoca. Lucrările se întind pe o suprafață de 146.500 mp. și cuprind malurile intravilane ale Someșului.

Proiectul „Rethinking Somes" face parte din Forumul Internațional “Ape pentru comunități durabile” organizat de Ordinul Arhitecților din România, Filiala București a Ordinului Arhitecților din România și Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23.

Sursa:<https://www.oar-bucuresti.ro/anunturi/2022/04/12/b/>

Proiectul își propune amenajarea unor spații verzi de calitate, crearea unor zone de promenadă, respectiv piste de ciclism, toate dotate cu mobilier urban și un sistem de iluminat modern și eficient energetic. Investiția include și stații de încărcare pentru autovehiculele electrice.

Astfel, se dorește ca Someșul să devină un punct central în viața orașului prin transformarea zonelor adiacente râului în spații publice de calitate.

Pentru colectarea apelor pluviale s-au folosit rigole ACO Drain Multiline Sealin și grătare ACO SlotTop Single. Rezultatul este unul de o simplitate elegantă.

Capacele de acces ACO Paving s-au integrat discret în finisaj, devenit astfel aproape invizibile. Alături de capacele ACO Solid, oferă acces facil în căminele pentru diferite echipamente tehnice. Soluțiile ACO pentru Infrastructura Urbană oferă echilibrul între sustenabilitate, performață și estetică