Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Urban Surface Design
ACO KerbDrain®

Urban Surface Design este dorinţa ACO de a sprijini echilibrul între sustenabilitate, performanţă şi estetică. Aducem soluţii concrete pentru funcţional şi estetic în ritmul rapid al evoluţiei şi schimbărilor continue de mediu şi tehnologie.

Orașele viitorului trebuie să fie sustenabile, performante şi estetice la toate nivelurile. Sustenabilitatea este abilitatea oraşului de ţine oamenii într-o conexiune permanentă şi armonioasă cu natura, de a nu-i aşeza în calea ei şi de a creea soluţii pentru a prelua ritmul firesc al acesteia. În ceea ce privește apa de ploaie, un oraș sustenabil o folosește ca pe o resursă, fie reintregând-o imediat în circuitul natural, fie utilizând-o în scopuri administrative. Performanţa oraşului este dată de infrastructura acestuia. Soluțiile privind managemetul apelor de ploaie trebuie să se alinieze unei infrastructuri durabile și moderne, pentru a asigura fluiditatea mobilității în oraș. Estetica oraşului îi dă unicitate şi îi creează identitate. La nivel vizual sistemele de colectare a apelor de ploie trebuie să se intregreze unicității fiecărui loc.

Experții ACO au luat în considerare toate aceste aspecte și au creat soluții specifice pentru orașe sustenabile, durabile și armonioase.

Un oraș sustenabil unde apa de ploaie ajunge înapoi în sol
KerbDrain și ACO Stormbrixx

Mai departe vom vedea cum funcționează KerbDrain pentru spațiile urbane sau străzile din orașe.

ACO Drain KerbDrain este un sistem monolitic din beton cu polimeri care are dublu rol: bordură pentru delimitarea străzii de zona pietonală și rigolă de colectare a apelor pluviale. Se obține astfel o configurație eficientă, compactă, care presupune un volum redus de săpătură la marginea străzii. Eficiența colectării apei este foarte bună pentru că toată linia bordurii preia apa de ploaie de pe stradă. Risc inexistent pentru trafic și pentru pietoni, cu clasa de sarcini D400.

Pe lângă funcționalitatea de bază, aceea de a evacua apa de ploaie de pe carosabil. ACO KerbDrain® a fost creat pentru a permite proiectarea și instalarea unei game cuprinzătoare de configurații ale trotuarelor. Cu lățimea și aspectul său asemănător cu bordurile standard din beton, kerbdrain se adaptează ușor zonelor specifice în peisajul urban la trecerile de pietoni, stațiile de autobuz, sensurilor giratorii, parcărilor. Instalarea sa este extrem de ușoară, deoarece bordura și rigola sunt montate într-o singură etapă. Elementele sunt realizate din beton polimeric, dovedit prin calitățile sale în producerea sistemelor de colectare.

De-a lungul timpului, KerbDrain a câștigat mai multe premii, unul dintre ele fiind premiul pentru excelență în construcții, in Marea Britanie.


KerbDrain la București și Cluj

ACO KerbDrain a ajuns anul acesta și la București și Cluj după ce ajunsese acum câțiva ani la Timișoara la Podul Michelangelo. Este un produs care are mare succes în mai multe țări europene, iar Marea Britanie a obținut cele mai multe premii și certificări cu acest produs, inclusiv Queen’s Award for Enterprise: Innovation în 2001. Cele mai întâlnite sunt aplicațiile pentru orașe, infrastructură și autostrazi, având și o soluție personalizată pentru poduri.

Un produs versatil, care poate fi utilizat atât în sisteme clasice pentru apa de ploaie (canalizări), dar, mai ales în ultima vreme, în sisteme sustenabile pentru apa de ploaie cum este, de exemplu SUDS. În ultimul paragraf al articolului este un exemplu de folosire a KerbDrain în mod sustenabil, cu sistem de infiltrare a apelor de ploaie.

La București a fost ales ca soluție într-un proiect de birouri, pentru curtea înterioară, iar la Cluj ca soluție stradală.