Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

1000 mc capacitate totală ACO Stormbrixx într-un proiect industrial

O soluție fezabilă pentru un proiect industrial în afara orașului, fără canalizare pentru apele pluviale

Studiu de caz: un proiect industrial pentru o unitate de producție cu fluxuri logistice și depozitare în județul Prahova.

Localizarea în afara orașului aduce cu sine inconveniențele lipsei de conectare la utilități, de aici provocările mai mari. Pentru gestionarea cu succes a apelor de ploaie a fost aleasă soluția Stormbrixx HD de la ACO. Calculele hidraulice au fost făcute pentru a preveni cu succes inundațiile. La final au rezultat 1000mc de Stormbrixx, iar beneficiarul a ales ca apa de ploiae sa fie infiltrată, iar o parte din ea stocată. Aceasta poate fi reutilizată ulterior pentru activități administrative.

Sistemul Stormbrixx de la ACO poate fi deopotrivă folosit pentru stocarea apei de ploaie sau infiltrarea acesteia. Este o soluție și pentru situațiile în care avem canalizare, dar capacitatea aceasteia de preluare este limitată.

Conceptul sistemului ACO Stormbrixx pornește de la elementele de bază, care sunt asamblate în șantier, sub forma unui sistem interconectat de blocuri. Stormbrixx SD: 1200 x 600 x 457 mm Stormbrixx HD: 1205 x 602 x 305 mm. In proiectul prezentat a fost utilizat Stormbrixx HD: 1205 x 602 x 305 mm

Rezistența structurală de excepție a întregului sistem rezultă în urma asamblării componentelor individuale, după un anumit tipar și a asigurării lor cu ajutorul unui sistem ingenios de îmbinare prin clipsare. După ce elementele de bază au fost asamblate, pilonii de rezistență, de pe corpurile principale, sunt aliniați perfect vertical unul desupra celuilalt, astfel încât sarcinile sunt distribuite în mod egal în tot sistemul. Îmbinarea în bloc, a componentelor de bază, este una dintre caracteristicile cheie ale sistemului ACO Stormbrixx. Astfel, se crează o construcție stabilă pentru întreg sistemul de infiltrare, fără a fi nevoie de alți conectori într-un strat.

Asistență la montaj pe tot parcursul instalării

Colegii de la Departamentul Tehnic au asigurat asistență la montaj, pe parcursul instalării. Au fost instalate două sisteme Stormbrixx alăturate, dar separate. Primul va funcționa ca sistem de infiltrare, iar cel de-al doilea ca bazin de retenție.Deasupra acestor sisteme va fi construită parcarea care va deservi platforma industrială. Pe lângă sistemul pentru infiltatre sau retenție proiectul va fi deservit și cu un separator de hidrocarburi, Oleopator G-H, NS cu debit nominal de 150 l/s, cu trapă de nămol inclusă de 15.000 litri.

Separatoare de lichide ușoare pentru debite mari - Oleopators G-H pentru debite mari reprezintă un concept nou, care îndepartează nămolul şi hidrocarburile din apele pluviale colectate de pe suprafeţe foarte mari. Debitul nominal și volumul trapei de nămol sunt date de cerinţele aplicaţiilor individuale. Gama ACO a separatoarelor de hidrocarburi pentru debite mari cu trapă de nămol integrată, cuprinde soluţii pentru debite nominale de 150, 200 si 250 l/s într-un singură cuvă. Debitul nominal de 300 l/s este soluționat cu o configurație compusă din două cuve, una pentru cu trapa de nămol și a doua pentru instalația de separare. Valorile parametrilor critici, pentru asigurarea eficienței instalației de separare, au fost extrapolate pe baza rezultatelor obținute din testarea debitelor nominale ale gamei ACO Oleopator. Astfel, rezultatele testelor emise de institutul LGA Germania pentru 11 debite nominale, între 3 și 100 l/s, au fost utilizate pentru stabilirea volumelor și dimensiunilor elementelor de coalescență necesare pentru separatoarele ACO cu debite mai mari de 100l l/s. Această nouă soluţie utilizează elemente de coalescenţă multiple şi o trapă de nămol integrată într-un singur rezervor lung, orizontal, fabricat din plastic armat cu fibră de sticlă, cu dimensiuni optime pentru transport.