ACO Romania

Managementul apelor meteorice

Solicitări hidraulice pe platformele industriale și comerciale

Schimbările climatice globale generează din ce în ce mai frecvent fenomene meteorologice extreme, manifestate prin perioade de secetă prelungite urmate de averse de ploi foarte puternice. Aceste fenomene extreme, combinate cu creșterea rapidă a gradului de urbanizare, care este estimat să se dubleze până în 2050, solicită în mod dramatic sistemele de canalizare din punct de vedere hidraulic în majoritatea dezvoltărilor urbane. Apare astfel nevoia de a proiecta  și de a gândi pe baza unor principii de sustenabilitate modul în care apele meteorice sunt gestionate în cadrul proiectelor de construcții industriale și comerciale. Aplicarea acestor principii, sintetizate în conceptul de management al apelor meteorice - colectare, tratare, atenuare, descărcare - reduce riscul de inundații și de poluare, ținând sub control elementele care pot afecta siguranța  și sănătatea oamenilor și integritatea bunurilor acestora.

Care este contribuția ACO?

ACO oferă soluții pentru managementul apelor meteorice care susțin peste generații fluxul natural al apei, printr-un control eficient al colectării, tratării, retenției  și în final eliberării acesteia într-un mod cât mai prietenos cu mediul înconjurător. Sistemele inovatoare dezvoltate de ACO susțin proiectele de construcții atât cu abordări pragmatice privind modurile practice de punere în operă, de optimizare a costurilor  și de întreținere eficientă, cât  și cu viziune pentru protejarea mediului  și a nevoii de apă curată a generațiilor viitoare.


Sunteți implicat în proiectarea unui obiectiv comercial, industrial, rezidențial sau de infrastructură? Indiferent de mărimea proiectului vă rugăm să contactați departamentul tehnic care vă oferă informații detaliate despre soluțiile ACO disponibile, calcule hidraulice și dimensionări, instrucțiuni și detalii de instalare, precum și desene DWG.

Adrian Pungoci

Consultant tehnic

+40 744 676 002

adrian.pungoci(at)aco.ro

Constantin Pârvulescu

Consultant tehnic

+40 742 298 550

constantin.parvulescu(at)aco.ro