Instructiuni de montaj Declaratie de performanta | Detalii DWG

ACO Q-max

Sistem liniar de drenaj pentru suprafete extinse

Sistemul de rigole ACO Qmax® asigura drenajul optim al apelor de suprafata pentru o gama larga de aplicatii din cadrul proiectelor de infrastructura, industriale, de amenajare a spatiilor publice sau de dezvoltare durabila. 

ACO Qmax® a fost conceput pentru a satisface cerintele unui drenaj economic, de capacitate mare pentru aplicatii care implica, in acelasi timp, captarea apelor de pe suprafete mici si mari. Cu un design economic si usor de instalat, ACO Qmax® poate fi utilizat intr-o gama larga de aplicatii pentru orice clasa de sarcini.

In unele aplicatii cum ar fi parcarile auto, centrele logistice, autostrazile si trotuarele din cadrul aeroporturilor, sistemele de drenaj punctuale conventionale si unele sisteme liniare nu pot fi viabile sau eficiente din punct de vedere al costurilor, in reducerea lucrarilor de montare a conductelor subterane sau prin respectarea capacitatii hidraulice. 

ACO Qmax® este special conceput pentru a fi o parte integranta in orice solutie moderna de management al apelor de suprafata. Sistemul maximizeaza capacitatea hidraulica disponibila oferind stocarea eficienta, atenuarea, evitarea supraincarcarii hidraulice si prevenirea inundatiilor.

Sistemul ACO Qmax® are in componenta cinci dimensiuni de rigole, care asigura o mare flexibilitate in optimizarea schemei hidraulice pentru ingineri si proiectanti.

In semn de recunoastere a designului  inovator, ACO Qmax® a fost distins in 2006 cu premiul pentru Produsul Anului in Domeniul Constructiilor si Premiul Reginei pentru Inovatie.

Detalii tehnice

Qmax 225

2.3 MB

Qmax 350

1.8 MB

Qmax 550

2.1 MB

Qmax 700

2.1 MB

Qmax 900

2.1 MB

Camine Qmax 225-350

788 KB

Camine Qmax 550-700-900

490 KB

Beneficiile sistemului

 • Fanta continua pentru captarea eficienta a apelor de suprafata
 • Elimina supraincarcarile hidraulice si ajuta la prevenirea inundatiilor
 • Solutia eficienta in cadrul proiectelor
 • Sistem etans
 • Instalare simpla si rapida. Imbunatateste eficienta in timpul lucrarilor din santier
 • Performanta si rezistenta dovedita
 • Managementul eficient al namolului
 • Montaj usor si sigur
 • Conform cu obiectivele de mediu pentru constructii

Aplicatii:

 • Aeroporturi
 • Centre de distributie
 • Sosele
 • Autostrazi

Clasele de sarcini:

Clasele de sarcini sunt prevazute in standardul SR EN 1433, care defineste sase grupe de instalare. Pentru fiecare dintre aceasta, standardul indica clasa de sarcini care trebuie selectata pentru fiecare aplicatie.

Sistemul ACO Qmax este proiectat pentru toate cele sase grupe de instalare si toate clasele de sarcini. Pentru clasele de sarcini D,E si F este necesarea armarea corespunzatoare in timpul instalarii.

Sistemul ACO Qmax®

Rigolele ACO Qmax® au o lungime de 2 m si sunt disponibile in cinci dimensiuni: 225, 350, 550, 700 si 900. 

Accesul simplu si conectarea intre fiecare element de rigola sunt asigurate de o gama de camine de acces si de racorduri de intrare/iesire.

ACO Qmax® a fost astfel proiectat incât sa dispuna de o mare capacitate hidraulica si in acelasi timp sa fie usor si totusi robust, pentru a face fata conditiilor tipice din santier.

Rigolele sunt fabricate din polietilena reciclata de densitate medie (MDPE), un material usor care face din ACO Qmax® un produs usor de manipulat si de montat.

Designul unic al partii superioare a rigolei asigura continuitatea stratului de beton, ceea ce ofera sistemului rezistenta si diminueaza necesitatea armurii. 

Fiecare dimensiune a gamei ACO Qmax® poarta marcajul CE si este testata pentru a sustine incarcari corespunzatoare tuturor claselor de sarcini, pâna la F 900, conform SR EN 1433. Designul gratarelor pentru zonele pietonale sau industriale permit adaptarea sistemului la orice aplicatie. 

Durata de viata a rigolelor ACO Qmax® este de peste 25 de ani datorita materialelor din care sunt fabricate (gratare din fonta acoperite cu strat de protectie ATech rezistent la coroziune si corp din MDPE).

De ce ACO Qmax®?

Aplicatii in proiecte de dezvoltare durabila 

ACO Qmax® ofera nenumarate solutii pentru aplicatiile de drenaj traditionale sau in aceeasi masura, datorita beneficiilor oferite, ca parte integranta a unui sistem de dezvoltare durabila. 

Rigolele ACO Qmax® au o capacitate mare si pot fi integrate in cadrul unui proiect de dezvoltare durabila, iar cu ajutorul regulatorului de debit ACO Q-Brake, se poate controla debitul de evacuare a apei la descarcarea in sistemul de canalizare.

Aspectul estetic

Pentru a satisface cerintele aplicatiilor si pentru a se potrivi oricarui tip de finisaj al platformei, sistemul ACO Qmax® vine impreuna cu o gama de gratare tip fanta.

Gratarele rigolelelor ACO Qmax® sunt realizate fie din fonta ductila acoperita cu un strat de protectie ATech, rezistent la coroziune, fie din otel galvanizat. Gratarele sunt proiectate sa reziste la toate clasele de sarcini la instalarea in asfalt sau platforma de beton. Gratarele fanta sunt disponibile in doua variante diferite: ACO Q-Flow pentru o capacitate maxima de preluare a apei si ACO Q-Guard pentru aplicatii din zone cu trafic pietonal.

Pentru zonele amenajate cu pavele sau dale gratarul ACO Q-slot din otel galvanizat asigura un finisaj elegant si discret.

 

Sistemul ACO Qmax®: 

 • Disponibil in cinci dimensiuni diferite
 • Rigole de 2m lungime
 • Realizat din MDPE material dur, reciclabil, extrem de rezistent in medii corozive
 • Marcaj CE, clase de sarcini A15-F900 conform SR EN 1433 


Gama ACO Qmax®

 Rigolele ACO Qmax® sunt disponibile în cinci dimensiuni: 225, 350, 550, 700 si 900.

In tabelul de mai jos sunt prezentate caracterisiticile fiecarui tip de rigola: